0

Naša misija

Misija autobusa za igru Virrantó je da djeci uzrasta osnovne škole pomogne u potpunom intelektualnom, duhovnom i fizičkom ispoljavanju, da kasnije postanu odrasle osobe, koje će biti sposobne pronaći svoje mjesto u svijetu, ostvarit će svoje ciljeve i biti će u stanju donositi odgovorne odluke. U interesu ostvarenja toga cilja smo autobus za igru Virrantó opskrbili brojnim društvenim, situacijskim i razvojnim igrama, kutkom za rukotvorine, za pospješivanje razvoja kreativnog razmišljanja i djelovanja, širokom ponudom knjiga, bogatom zbirkom CD-a i DVD-a. Oprema autobusa se lako može izmijeniti, na taj se način raj za djecu u kratkom roku može pretvoriti u mobilnu učionu koja ispunjava i funkcije učenja. Namjesto igračaka se u roku od nekoliko minute mogu postaviti demonstracijska sredstva, zahvaljujući tome se na visokoj razini može održati sat iz bilo kojeg školskog predmeta. Naravno, dio opreme je i projektor i projekcijsko platno koji se podjednako mogu koristiti kako za rekreativne, tako i za edukativne namjene. U prostranom skladišnom prostoru autobusa se mogu smjestiti igračke za igru na otvorenom, kao i sportski rekviziti. Uz pomoć tih se oko autobusa može izgraditi igralište i sportski teren, koji udovoljava svim zahtjevima.

Autobus za igru Virrantó, ustanova za javni odgoj, mobilna integrirana obrazovna i zabavna jedinica služi za dobro svim učenicima osnovnih škola. Pripadnicima mladog naraštaja pomaže u ostvarenju svoje ličnosti, razvoju njihovog talenta, da bi kasnije živjeli samostalnim, zadovoljnim i sretnim životom odraslih. Namjesto ribe, daje im u ruke mrežu.

Povelja Ujedinjenih naroda o pravima djece od 20. studenog 1989. u članku 31. izriče:

1. Države sudionice u povelji priznaju pravo djece na odmor i provod slobodnog vremena, na igračke, i zabavne aktivnosti sukladne uzrastu, na to, da slobodno sudjeluju u kulturnom i umjetničkom životu.

2. Države sudionice u povelji poštuju i podržavaju pravo punomjernog sudjelovanja djece u kulturnom i umjetničkom životu, i unapređuju, pored osiguranja uvjeta ravnopravnosti, organiziranje institucija za provod slobodnog vremena prikladnih za djecu, kao i organiziranje zabavnih, umjetničkih i kulturnih aktivnosti (poveznica ).

Na sajtu Ureda komisije za temeljna prava stoji sljedeće: djeca imaju pravo da budu djeca. Pravo na igru je prije svega evidentirano kao „zaboravljeno” pravo, možda iz razloga, što to odrasli svijet prije smatra luksuzom, negoli životnom potrebom. Međutim igra je bitan uvjet razvoja. Ona djeca, koja se iz nekog razloga ne igraju, odriču se bitnih socijalnih i osobnih sposobnosti, to jest imati će poteškoća i u prihvatanju pravila odraslog svijeta (poveznica ).

Unutrašnjost autobusa za igru Virrantó

Kada stupite u autobus za igru Virrantó, obuću i odjeću, koja je suvišna za igru, ostavljate u ormanu iza sjedišta vozača.

I u autobusu za igru Virrantó dame imaju prednost: neposredno iza ormana je kuća sa lutkama, kuhinja za igru, plišane životinje, lutke i razne situacijske igre očekuju djevojčice. Tu su smještene i razne maškare za djevojčice i dječake. Želite li se igrati obučeni u kraljicu, pepeljugu, Zorroa ili Supermana? U autobusu za igru Virrantó svakoga se dana može dočarati ugođaj fašnika! Maškare se mogu dopuniti šminkanjem, za što ćete također tu pronaći razne boje, kičice, uzorke.

U drugoj strani autobusa je stol za 10 osoba za organiziranje rođendanskih skupova i za izradu rukotvorina. To je izvanredno mjesto za igranje društvenih igara do večeri, za kartanje ili domino. Na polici koja dijeli prostor iza stola ima dovoljno mjesta za društvene igre i rekvizite potrebne za rukotvorine. Na drugoj strani police dječake i djevojčice, koje vole dječačke igre čeka pista za automobilske utrke i model željeznice. Oba dvije se po želji mogu izgraditi u obliku i duljini prema volji. Tu nije potrebno obratiti pozornost niti na ograničenje brzine, dakle punim gasom naprijed!

Na drugoj strani glavnu ulogu imaju statične igre. Lego, Geomag, Eitech i druge igračke za gradnju pomažu da u tebi dođe do izražaja projektant i arhitekt, koji su skriveni u tebi. Ali ako osjećaš da ne bi bilo na odmet malo promrdati zglobove, pravac stolni nogomet iza tebe!

Za one, koji vole strateške igre, stoji na raspolaganju kvalitetan šah, da bi na tabli prikazali svoje sposobnosti vojskovođe. Tko danas daje najbrži mat? "Šah je pokusni kamen uma." Johann Wolfgang von Goethe

U zadnjem dijelu autobusa je prostor odvojen teškom zavjesom, koji pruža uvjete za rad na računalu u miru, za gledanje DVD-a. Ukoliko su oba uređaja zauzeta, sa police odaberite jedan uzbudljiv krimić za djecu ili jedan romantičan roman za djevojčice, sjednite u jednu od udobnih Bean Bag fotelja i čitajte po volji!

U autobusu su za prozračivanje tijekom ljeta ugrađeni ventilatori, a tijekom zime grijanje u mjestu se brine za ugodnu temperaturu. Autobus za igru Virrantó je idealno mjesto za raznolike igre, zabavu, relaksaciju u svakome godišnjem dobu, za uzrast djece od 6 do 14 godina!

Potpora

Da bi autobus za igru Virrantó dospio do što većeg broja djece, potrebna je i Vaša potpora. Stanite uz jednu dobru inicijativu i pomognite autobusu za igru Virrantó u daljem kotrljanju! Neprofitni oblik društva, uređeno pravno zaleđe, pošteno i pregledno knjigovodstvo su garancija za to, da će Vaš dar doći na najbolje mjesto. Za zahvalnošću očekujemo vaše novčane priloge na ime Autobus za igru Virrantó neprofitno društvo sa ograničenom odgovornošću, na broj računa kod poslovne banke OTP, na sljedeće brojeve računa:

IBAN: HU49 1171 0088 2000 3816 0000 0000 (HUF)

IBAN: HU20 1176 3103 1516 7884 0000 0000 (EUR)

SWIFT (BIC): OTPVHUHB

Rado prihvatamo i nenovčane darove. Molimo da se o njima dogovorite sa nama telefonom.

Kontakt
Zoltán Ferkó
+3670-771-9767
vezeto@virrantojatszobusz.hu

  • Tekintse meg képgaléránkat. Képek vásárlás előtt és felújítás munkálatairól.


  • Álljon egy jó ügy mellé és segítse a Virrantó Játszóbuszt a továbbgurulásban! Várjuk támogatók jelentkezését.

    Részletek