0

Misiunea noastră

Autobuzul distractiv ”Virrantó” are ca misiune să ajute copiii de vârstă școlară în dezvolatarea lor intelectuală, spirituală și corporală pentru a deveni adulți maturi capabili de a lua hotărâri responsabile și care își vor găsi locul în viață, atingându-și scopurile. În acest scop, autobuzul distractiv ”Virrantó” a fost echipat cu numeroase jocuri de societate, de roluri, de dezvoltare, precum și cu un mic atelier de arte plastice menit să dezvolte creativitatea și activitatea tinerilor, folosind resursele unei biblioteci bogate în cărți, CD-uri și DVD-uri. Instalațiile din autobuz pot fi ușor modificate pentru a transforma acest rai al copiilor într-o clasă mobilă, servind şi scopuri pedagogice. Jucăriile pot fi înlocuite în câteva clipe cu materiale didactice moderne, ceea ce permite predarea la un nivel superior a oricărei discipline școlare. Un proiector și un ecran, putând fi folosite atât în scopuri didactice cât și distractive, fac parte de asemenea din echipamentul autobuzului. Marele spațiu disponibil în portbagajul autobuzului permite transportarea jucăriilor și echipamentelor sportive necesare pentru activitățile în aer liber. Cu ajutorul acestora în jurul autobuzului se poate crea un parc sportiv sau un teren de jocuri care vor satisface orice dorință.

Fiind o instituție pedagogică și distractivă mobilă integrată cu scop de instrucție publică, autobuzul ”Virrantó” poate fi de folos pentru oricare copil de vârstă școlară. Ajută membrii generației tinere la dezvoltarea personalității, la cultivarea talentelor, ca să-și poată trăi viața mulțumiți, bucuroși și independenți. În loc de pește oferă plasa de prins pește.

Conventia cu privire la drepturile copilului adoptată de ONU la 20 noiembrie 1989 declară în articulul 31:

1. Statele părți recunosc copilului dreptul la odihnă și la vacanță, dreptul de a practica activități recreative proprii vârstei sale, de a participa liber la viața culturală și artistică.

2. Statele părți respectă si promovează dreptul copilului de a participa pe deplin la viața culturală și artistică și încurajează punerea la dispoziția acestuia a mijloacelor adecvate de petrecere a timpului liber și de desfașurare a activităților recreative, artistice și culturale, în condiții de egalitate. (link ).

Pe site-ul Oficiului Comisarului Drepturilor Fundamentale citim următoarele: copiii au dreptul de a fi copii. Dreptul la joacă este considerat ca un drept „uitat”, poate datorită faptului că în ochii lumii adulte joaca pare a fi mai mult un lux decât o necesitate vitală. În schimb, joaca este o condiție esențială a dezvoltării. Copiii care dintr-o cauză oarecare nu se pot juca, duc lipsă de anumite capacități sociale și individuale importante, motivul pentru care vor avea dificultăți în însușirea regulilor lumii adulte (link ).

Interiorul atobuzului ”Virrantó”

După intrarea în autobuzul ”Virrantó” puteți lăsa pantofii și hainele de prisos în dulapul din spatele compartimentului șoferului.

Și în autobuzul ”Virrantó” domnișoarele au prioiritate: imediat după acest dulap pe fete le așteaptă o căsuță cu păpuși, o bucătărie în miniatură, animăluțe din pluș, păpușe și diferite jocuri de roluri. Aici se găsesc și diferite costume pentru băieți și fete. V-ar place să vă jucați îmbrăcați în prințesă, Cenușăreasă, Zorro sau Superman? În autobuzul ”Virrantó” atmosfera poate fi de carnaval în fiecare zi. Costumele voastre pot fi aduse la perfecțiune cu un machiaj adecvat, pentru realizarea caruia aveți la dispoziție diferite vopsele, periuțe și modele.

În cealaltă parte a autobuzului se află o masă pentru 10 persoane, destinată organizării sărbătorilor de zi de naștere și pentru clase de arte plastice. Este și un loc excelent pentru jocuri de societate până seară tîrziu, pentru a juca în cărți sau domino. Pe raftul despărţitor situat în spatele mesei avem destul spațiu pentru jocurile de societate, percum și pentru accessoriile de arte plastice. Pe cealaltă parte a poliței se află o pârtie de automobile de cursă și un ansamblu de căi ferate cu trenuțe, destinate băieților sau fetelor care iubesc jocurile băiețești. Ambele pârtii pot fi modificate în lungime și traiectorie. Aici nici limitele de viteză nu trebuie luate în seamă: deci, apăsă pedala de accelerație până‐n podea!

Pe cealaltă parte rolul principal îl au jocurile statice. Diferitele jocuri de construcție, precum Lego, Geomag, Eitech și altele vă vor ajuta să vă dezvoltați capacitățile de inginer proiectant și de arhitect. Dacă în schimb veți simți nevoia de a vă mișca un pic, alături vă așteaptă masa de fotbal.

Amatorii jocurilor strategice au la dispoziție un set de șah de înaltă calitate, ca să-și demonstreze capacitățile de strateg. Cine dă azi cel mai rapid șah-mat? Jocul de șah este piatra de probă a intelectului, după părerea lui Johann Wolfgang Goethe.

În spatele autobuzului un spațiu separat cu o perdea groasă asigură posibilitatea de a folosi computerul sau lectorul de DVD în toată liniștea. Dacă amândouă aparate sunt ocupate, alegeți un bun roman polițist pentru copii sau o poveste romantică pentru fete, culcați-vă într-un fotoliu puf pentru a citi într-o poziție confortabilă!

În timpul căldurilor de vară aerisirea este asigurată datorită ventilatorilor, iar în perioada de iarnă avem o căldură agreabilă datorită unui sistem de încălzire performant. Autobuzul ”Virrantó” este un loc ideal pentru copiii în vârstă de 6-14 ani, pentru a practica jocuri variate, pentru a se distra și a se relaxa în toate anotimpurile.

Sponsorizare

Pentru a-i permite Autobuzului ”Virrantó” să ajungă la cât mai mulți copii, avem nevoie și de ajutorul Dumneavoastră. Alăturați-vă unei cauze bune și ajutați Autobuzul Distractiv ca să poată avansa mai departe! Forma non-profit a întreprinderii noastre, fondul juridic ordonat precum și contabilitatea transparentă garantează ca donaţia Dumenavoastră să ajungă la locul cel mai potrivit. Așteptăm cu mulțumire și gratitudine donația Dumneavoastră pe numele Societății cu Răspundere Limitată Non Profit ”Virrantó Játszóbusz”, în contul bancar deschis la banca OTP Bank:

IBAN: HU49 1171 0088 2000 3816 0000 0000 (HUF)

IBAN: HU20 1176 3103 1516 7884 0000 0000 (EUR)

SWIFT (BIC): OTPVHUHB

Acceptăm cu bucurie și donații sub formă de alte obiecte și materiale. Vă rugăm șă ne sunați în acest caz.

Persoana de contact:
Zoltán Ferkó
+3670-771-9767
vezeto@virrantojatszobusz.hu

  • Tekintse meg képgaléránkat. Képek vásárlás előtt és felújítás munkálatairól.


  • Álljon egy jó ügy mellé és segítse a Virrantó Játszóbuszt a továbbgurulásban! Várjuk támogatók jelentkezését.

    Részletek